OEP finanszírozás

OEP finanszírozott ellátási területünk:

Otthoni szakápolás: Szeged, Kistelek, Sándorfalva, Deszk, Kübekháza, Pusztaszer, Szegvár, Nagymágocs

Komplex Otthoni Hospice ellátás: Csongrád megye egész területe

 

OEP finanszírozás

A vonatkozó rendeletekben engedélyezett ellátást teljes mértékben az OEP fizeti, az elvégzett vizitek számának alapján, teljesítmény szerint. Az ellátható esetek száma azonban, gazdálkodási okok miatt az OEP által előre meghatározott és korlátozott.

A beteg számára szükséges gyógyszereket, kötszereket, infúziót ebben az ellátási formában nem a szolgáltató biztosítja, hanem a kezelő orvos írja fel receptre a beteg számára, akit gyógyszerek kiváltásánál a lakosságot megillető kedvezmények illetik meg.

Elrendelhető hospice napok száma

Szakorvosi javaslat birtokában, a háziorvos rendelheti el a komplex otthoni hospice ellátást. Egy alkalommal 50 hospice nap rendelhető el, amely orvosi vizsgálat alapján két alkalommal meghosszabbítható. A hospice ellátás így maximum 150 hospice nap lehet.

Elrendelhető szakápolási vizitek száma

Az elrendelő orvos (háziorvos vagy szakorvos) egy alkalommal 14 vizitet rendelhet el. A 14 vizit elvégzése után a kezelőorvos és a szolgálat ellátást végző dolgozója egyezteti tapasztalatait. A közösen kialakított vélemény alapján, indokolt esetben még további háromszor elrendelhető 14, de annál kevesebb vizit is. Tehát egy betegség lefolyása esetén maximálisan 56 vizit használható fel egy naptári év alatt.

A szakirányú terápiás szolgáltatás kúraszerű kezelésnek minősül, egy naptári évben 2 kúra adható. Egy kúra alkalmával maximum 2x14 vizit rendelhető el.